Hem 9 Kategori Nyheter 9 Circle K investerar i ultrarent vatten från Aqua Invent för samtliga stationer

Circle K investerar i ultrarent vatten från Aqua Invent för samtliga stationer

Publicerat måndag 30 maj, 2022

Tidigare i år fick vi äran att bli leverantör av vattenfilter åt samtliga stationer för Circle K i Sverige. Detta tack vare vår nya produktserie Ultraline, ett vattenfilter som reducerar behovet av kemikalier och rengöringsmedel.

Klimatfrågan blir en allt hetare potatis i samhällsdebatten och fler företag satsar på grön teknik. Nu har Circle K valt att börja använda våra Ultraline-filter inom alla sina stationer i Sverige. De kommer använda detta ultrarena vatten framför allt till biltvätt som ett mer miljövänligt alternativ.

Anledningen är att dessa filter skapar ett oerhört fint vatten som effektivt tar bort smuts och fett och håller ytor rena och bakteriefria helt utan kemiska tillsatser. Det betyder att det både sparas in på utgifter och även undviker att olika rengöringsmedel sprids vidare i vår miljö.

På så vis är ultrarent vatten både en ekonomisk besparing och ett steg närmare våra gemensamma hållbarhetsmål. Är du intresserad av att veta mer hur våra filter fungerar, eller är du nyfiken på om de skulle vara en smart investering för din verksamhet? Kontakta oss så öppnar vi en dialog direkt.

Vi har intervjuat Circle K så de i sina egna ord kan förklara varför de valt att beställa vattenrening av oss.

Varför har ni valt att arbeta med just Aqua Invent?

– Hållbarhet är en högt prioriterad fråga för Circle K, och vi arbetar brett med frågan för att vara en del av lösningen på hållbarhetsutmaningarna. Därför tyckte vi att det var toppen att kunna ersätta kemikalier med Aqua Invents ultrarena vatten för att rengöra på våra stationer.

Vad skapade behovet av vattenfilter?

– Vi ser tydliga miljö- och hälsoförbättringar med den här tekniken och vi är nyfikna på att testa nya saker. Ultrarent vatten innebär ju att vi i ett slag tar oss bort från traditionella kemikalier, slipper onödiga transporter och förpackningar och samtidigt får ett jättebra rengöringsresultat.

Vilka vattenproblem har ni upplevt inom er bransch?

– Inga uppenbara vattenproblem tidigare. Däremot har vi ju stor respekt för att man skall försöka begränsa vattenåtgången generellt. Ett exempel från vår verksamhet är våra biltvättar där vi så långt som det går försöker rena och återanvända vattnet med hjälp av reningsverk.

Hur har ni upplevt oss som leverantör?

– Vi tycker det har varit ett trevligt och proffsigt bemötande med en bra utstakad plan. Ni har en bra och tydlig hemsida och enkla kontaktvägar, förklarande bilder och tydlig text. Gänget på Aqua Invent är tillmötesgående och kommunikativa.

Vad har ni för plan kring vattenrening framöver?

– Vår plan har varit att använda ultrarent vatten på samtliga av våra 175 stationer. Det gör vi idag.


Vi vill tacka Circle K för deras fantastiska bemötande och förtroendet att välja oss som leverantör av deras vattenfilter. Förhoppningsvis ser vi fler stora företag gå i samma spår för att skapa en grönare, mer hållbar värld.

Om du också vill veta hur Ultraline och ultrarent vatten fungerar, få rådgivning eller prisförslag på våra tjänster, kontakta oss via vårt formulär, maila oss direkt till info@aquainvent.se eller ring oss på 040-41 31 35.

Gör vårt snabbtest

Misstänker du förorening i vattnet? Svara på några enkla frågor och få personlig rådgivning.

Snabbtest Formulär

Lämna dina uppgifter så kommer en specialist kontakta dig för en analys av dina svar.

vattenanalys

Fler vattenproblem

20 anledningar till att dricka vatten

20 anledningar till att dricka vatten

I vårt dagliga liv är vatten utan tvekan en av de viktigaste livsmedlen. I den här artikeln kommer vi att utforska varför det är viktigt att dricka vatten, dess roll för vår hälsa och hur ett vattenfilter kan vara en värdefull investering för din hälsa. Därför är...

Vad är PFAS och hur påverkas vi av det?

Vad är PFAS och hur påverkas vi av det?

Om du har följt nyheterna senaste tiden har du kanske hört talas om en grupp kemikalier som kallas PFAS (per- och polyfluoroalkylämnen). Dessa syntetiska kemikalier har använts i en mängd produkter på grund av deras unika egenskaper. De används bland annat som...