Home 9 Nyheter 9 FM Mattsson blir ny ägare till Aqua Invent

FM Mattsson blir ny ägare till Aqua Invent

Publicerat måndag 17 okt, 2022

Nu kan vi med stor entusiasm meddela att Aqua Invent blivit köpta av FM Mattsson. Detta är ett stort steg i vår historia som vattenfilterbolag och ett sätt för oss att expandera på marknaden och kunna hjälpa fler människor med vattenrening. Pressmeddelande:

FM Mattsson Group förvärvar Aqua Invent

Ursprungligen publicerat 2022-10-08

Idag har FM Mattsson Group (”koncernen”) förvärvat Aqua Invent i Lomma AB (”Aqua Invent”). Företaget har sin bas i Lomma, utanför Malmö, och erbjuder vattenanalys och lösningar för att rena vatten, så som vattenfilter, för privata brunnar och industrikunder

.Aqua Invent omsatte cirka 16 Mkr under 2021 och har sex anställda. Förvärvet av Aqua Invent är ett ytterligare steg i koncernens tillväxtstrategi och verksamheten kommer att arbeta nära koncernens svenska säljorganisation. Genom förvärvet breddar koncernen sitt kunderbjudande inom en tydlig nisch med fokus på hållbarhet.

”Rent vatten är en viktig framtidsfråga och det här förvärvet passar väl med utvecklingen vi driver och ser med våra vattenkranar i ett mer hållbart samhälle. Det är ett nytt spännande steg för oss där vi erbjuder analys av vattenkvalitet och lösningar för att rena vatten. Vi är glada att välkomna nya medarbetare hos Aqua Invent och ser fram mot att tillsammans utveckla verksamheten”, säger Fredrik Skarp, vd FM Mattsson AB.

I ett första steg är koncernens fokus att fortsätta utveckla Aqua Invents affär i Sverige, tillsammans med varumärket FM Mattsson. I förlängningen är avsikten att etablera erbjudandet till fler länder.

”Aqua Invent är ett unikt företag som kännetecknas av ett stort tekniskt kunnande och kundfokus. Det finns en fantastisk tillväxtpotential och företaget är nu redo att ta nästa steg tillsammans med FM Mattsson Group”, säger Håkan Nordkvist, före detta ägare och vd i Aqua Invent.

Vill du ha hjälp?

Om du upplever vattenproblem rekommenderar vi alltid att göra en ordentlig vattenanalys. Du kan även beskriva ditt problem och lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig inom en arbetsdag.

Snabbknappar

Beställ en vattenanalys

Få personlig rådgivning

Gör vårt snabbtest

Prata med en specialist

Genom att skicka iväg dina uppgifter godkänner du till Aqua Invents integritetspolicy.

Gör vårt snabbtest

Misstänker du förorening i vattnet? Svara på några enkla frågor och få personlig rådgivning.

Lämna dina uppgifter så kommer en specialist kontakta dig för en analys av dina svar.

Genom att skicka detta formulär godkänner du att din information hanteras i enlighet med  Aqua Invents integritetspolicy.

vattenanalys

Fler vattenproblem

Mangan i dricksvatten – är det farligt?

Mangan i dricksvatten – är det farligt?

Vad är Mangan? Mangan är ett grå-vitt metalliskt grundämne (Nr 25), som förekommer naturligt i berggrunden och sprids via grundvattnet. Det används ofta i legeringar med järn i till exempel rostfritt stål, ibland används manganföreningar även i glasyrer. Mangan är det...

Få kostnadsfri rådgivning

Vi är tillgängliga mellan 08:00-16:00 alla dagar. Du kan alltid chatta med oss, maila eller ringa.