Mitt filter fungerar inte, vad ska jag göra?

Här kan du få information om vad du ska göra om du äger ett befintligt filter som inte är i drift, eller som inte renar vattnet korrekt.

Steg 1. Läs manualen

Börja med att plocka fram vattenfiltrets manual. Där finns vanligtvis ett avsnitt för felsökning som du kan stega genom. Där hittar du även lösningar på de vanligaste problemen och förklaringar på olika varningssymboler.

Steg 2. Samla alla uppgifter om filtret

Börja med att titta på filtrets etikett för att avgöra vilket bolag som tillverkat det, filtrets modellnummer och filtrets funktion. Det är även bra om du vet hur gammalt filtret är och vilken rörfirma som installerade det.

Formulera även problemet så tydligt som möjligt.

Steg 3. Kontakta din rörfirma

Om du känner till vilken rörfirma som installerade filtret så är det bäst att kontakta. Förklara problemet och be dem om rådgivning. De kan även komma ut för att felsöka problemet och driftsätta filtret på nytt.

Rörfirman kan även prata med tillverkaren av filtret.

Steg 4. Kontakta filtrets tillverkare

Som ett sista steg kan du vända dig till filtrets tillverkare för rådgivning. Om filtret kommer från Aqua Invent kan du givetvis skicka in ett supportärende till oss och beskriva problematiken. Då hjälper vi dig inom 1-2 arbetsdagar.