Hur mycket vatten använder vi egentligen?

Ja, hur mycket vatten förbrukar ett hushåll?

I genomsnitt använder varje person ca 140 liter per dygn.
Det blir ca 51 000 liter per år och person. Av detta är ungefär 40-50% varmvatten.

För många låter detta väldigt mycket men faktum är att vi inte tänker på allt vatten vi förbukar. Vi använder vatten till mycket mer än att bara dricka.

Den största andelen, ca 60 liter av vår genomsnittliga vattenförbrukning, går åt till vår personliga hygien.
Visste du att det till exempel går åt 45 liter vatten vid endast 5 minuters duschning.

Vi i Sverige är bortskämda med att vi oftast har bra vatten, men det kan förekomma olägenheter som vi kanske inte kan se med blotta ögat.
Därför är det viktigt att göra vattenprov regelbundet. Du kan lätt beställa detta genom att klicka på den vita knappen nedan.

Vi rekommenderar

Första steget mot rent vatten är ett vattenprov. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret samt vilket eller vilka vattenprov du vill göra, så skickar vi en provflaska med information och ett frågeformulär inom några dagar. Provresultatet får du sedan hemskickat tillsammans med en kostnadsfri rekommendation på eventuella åtgärder för ditt vatten. Resultatet tar cirka 10 arbetsdagar från det att du skickat in din provflaska. Enkelt och smidigt!

Fler vattenproblem

Hur påverkar mangan i vattnet hälsan?

Hur påverkar mangan i vattnet hälsan?

Vad är Mangan? Mangan är ett grå-vitt metalliskt grundämne (Nr 25), som förekommer naturligt i berggrunden och sprids via grundvattnet. Det används ofta i legeringar med järn i till exempel rostfritt stål, ibland används manganföreningar även i glasyrer. Mangan är det...

Hur får man bort bakterier i dricksvattnet?

Hur får man bort bakterier i dricksvattnet?

(Uppdaterad: 11-11-2021) Det finns flera olika typer av bakterier, virus och mikroorganismer som kan finnas i dricksvattnet. De vanligast förekommande hälsovådliga bakterierna är: Odlingsbara mikroorganismer ger en uppfattning om det totala bakterieinnehållet i...

Vitt vatten – Är det farligt?

Vitt vatten – Är det farligt?

Vitt vatten eller grumligt vatten behöver inte vara farligt utan beror huvudsakligen på gaserna kväve och syre, vilka är något lösliga i vatten. I kallt vatten löser sig luften bättre än i varmt vatten vilket gör att små luftbubblor bildas när du spolar upp vatten och...

Behöver du hjälp och rådgivning?

Kontakta oss via telefon eller vårt kontaktformulär. Du kan räkna med ett högt engagemang, service och professionalitet!