Kontakta oss

Har du en fråga? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Här presenterar vi vad vi har på gång just nu. Informationen går även ut i våra andra kanaler: via mailutskick, Linkedin och Facebook.

Aqua Invent AB tecknar samarbete med Correct Vattenrening Sverige AB (2018-09-11)

Aqua Invent får nya produkter och en samarbetspartner för försäljning och service i norra Sverige.

Aqua Invent tar över produktionen av hela Correct Vattenrenings produktlinje när ett nytt samarbete inleds. Jonas Gåhlin på Correct Vattenrening kommer fortsätta att driva vattenfilterförsäljningen och ge service till kunder i norra Sverige – samtidigt som han nu inkorporerar hela Aqua Invents sortiment i sitt utbud. ”Nu kan jag lägga all min fokus på kunderna och servicen” säger Jonas på Correct Vattenrening, som tidigare även producerat sina egna produkter.

”Ett mycket spännande samarbete med stor potential” säger Håkan Nordkvist, VD på Aqua Invent i Lomma. ”Correct Vattenrening blir vår förlängda arm som företräder Aqua Invent och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder i norra Sverige ännu bättre service. Jag har ett stort förtroende för Jonas expertis och vattenreningskunskaper.”
Jonas känner sig trygg med att Aqua Invent tar över produktionen av hans produkter ”De har lång erfarenhet av vattenfilterproduktion och håller en genomgående hög kvalitet.”

Produktlinjen som Correct Vattenrening tidigare producerat kompletterar de befintliga produkterna i Aqua Invents portfölj. ”Aqua Invent har en stark teknisk produkt, genom Corrects produktlinje får vi en ännu större bredd av kombinationsfilter för hushåll.” avslutar Håkan Nordkvist.

Aqua Invent startar upp Water Competence Center (2018-09-01)

Vattenrening är ofta en komplex historia – även för konstruktörer och installatörer. Det finns många faktorer att tänka på och ta hänsyn till: från tolkning av vattenanalysresultatet till val av filterlösning och sedermera service av vattenfiltret. Just därför har vi på Aqua Invent dragit igång vår egna utbildning där vi bjuder in till en heldag med såväl teoretisk vattenteknik som praktisk utbildning i service och ventilprogrammering.

Vi har byggt upp vårt egna showroom med vattenfilter där våra experter visar och går igenom ett helt system: från brunn till rent vatten. Vårt mål är att bidra med kompetens på marknaden och – i slutändan – att kunderna får en bra installation och service av sina vattenfilter.

Utbildningsupplägget kan givetvis anpassas till era önskemål och kunskapsnivå. Med er härifrån får ni utbildningsmaterial i form av en pärm som kan användas som referens och ett praktiskt verktyg ute i fält.

Vår första utbildningsgrupp gick kursen med mycket lyckat utfall.
”En givande utbildningsdag! Framförallt tyckte vi att kombinationen av teori och praktik var mycket bra” Janne från Waterteam.

Är ni intresserade av att besöka oss och vårt showroom? Tveka inte att höra av er för ett upplägg!

Ansvarig för utbildningen är Håkan Nordkvist:
0706 86 03 00, hakan.nordkvist@aquainvent.se

NielNord Invest köper Aqua Invent AB (2018-04-27)

NielNord Invest förvärvar samtliga aktier i vattenfilterbolaget Aqua Invent AB i Lomma med nio anställda och en omsättning på cirka 13 mkr. Aqua Invent är från början ett forskningsprojekt från Ideon som därefter utvecklades till vattenreningsprodukter och försäljning. Verksamheten flyttade till Lomma 1996 och har idag allt ifrån privatkunder till större industrier såväl inom Sverige som i utlandet. ”Ett mycket spännande företag med stor potential” säger Håkan Nordkvist som nu tar över som VD på företaget.

NielNord Invest i Helsingborg är ett nystartat investmentbolag som ska inrikta sig på mindre och medelstora bolag med en omsättning på 10 – 200 mkr. Bolagen ska utgöras av nischföretag inom B2B eller B2consumer, gärna med tekniskt innehåll och egna produkter eller agenturer. NielNord AB ägs och drivs av Håkan Nordkvist med förflutet i olika chefsbefattningar på Bosch, Rittal och Omron och investeraren Niklas Nielsen som är verksam i Novoferm, ett garage- och industriportföretag, samt är delägare i speditionsföretaget Cargo Care Scandinavia. Målet är att de förvärvade bolagen ska få ny kraft och utvecklas med sitt nya ägarskap. Det ökande intresset för vatten och vattenrening var en viktig faktor i valet att förvärva Aqua Invent.

”Aqua Invent har en stark teknisk produkt, en solid kundbas och ett väl etablerat varumärke. Nu vill vi att Aqua Invent ska ta nästa steg och stärka sin position som tekniskt kompetent leverantör” säger Håkan Nordkvist. Han ser möjligheter såväl i att bredda programmet som den geografiska spridningen. ”Vi kommer att jobba intensivt med våra kanaler och partnerskap med installatörer och återförsäljare. Vi kommer att bli mer aktiva och synliga på marknaden.” fortsätter han. ”Med duktiga medarbetare som har en djup erfarenhet och kompetens känner jag mig trygg i att vi kommer att uppnå våra mål.”