Kontakta oss

Har du en fråga? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 040-41-3135.

Vattenfilter för ett rent och säkert dricksvatten: en förutsättning för ett tryggt hem.

Våra vattenfilter för dricksvatten är driftsäkra, pålitliga och kommer alltid med garanti. Vi tycker nämligen att det är självklart att vattnet i ditt hem ska kännas tryggt att dricka för alla, såväl barn som vuxna, alltid. Genom regelbundna kontroller av dricksvattnet kan ni vara säkra på att inga förändringar skett och därmed att vattnet behandlas på rätt vis. Vi hjälper dig och din familj från vattenanalys till installation av filter – och ett tryggt och rent dricksvatten.

 

Trygga vattenfilter för hem och familj!

Du som husägare bär själv ansvar för att dricksvattnet i den egna brunnen möter de krav som ställs av Livsmedelsverket. Vattnet bör kontrolleras regelbundet. Minst vart tredje år och gärna oftare om man har ett känt vattenproblem, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.  Detta för att säkerställa att inga förändringar skett. Exempelvis kan ovälkomna ämnen tränga in i brunnen från omkringliggande mark och bakterier kan uppkomma.

Ett installerat vattenfilter höjer dessutom värdet på fastigheten. Vid en husförsäljning bör du kunna uppvisa att provtagning har gjorts och att eventuella problem har åtgärdats. 

Vi tillverkar vattenfilter för alla typer av vattenproblem i vår egna produktion i Lomma, Skåne. Våra vattenfilter är givetvis miljövänliga och kemikaliefria utan att tumma på reningsförmågan. Med över 30 års erfarenhet av vattenfiltertillverkning har alla våra produkter lång hållbarhet – bra såväl för plånboken som för miljön. Vår korta leveranstid gör dessutom att du snabbt får åtgärdat problemen.

Vattenfiltren levereras alltid med överskådliga och tydliga instruktioner. Du hittar även information om ditt filter i produkt-sektionen på vår hemsida. Vi har dessutom kostnadsfri telefonsupport och kan hjälpa dig med installationen av vattenfiltret. Vill du inte installera själv så har vi ett brett nätverk av rörläggare och VVS-montörer över hela landet och vi jobbar givetvis gärna med rörläggaren som du brukar anlita!

Vattenrening ska vara pålitligt, därför ger vi alltid garanti på alla våra vattenfilter. Allt för att du och din familj ska känna er trygga med ert vatten!

Vår produktkatalog finner du här.

Hur ska jag välja vattenfilter?

Tänk på att en installation av vattenreningsutrustning ska grundas på en provtagning av vattnet tillsammans med uppgifter om er vattenförbrukning och pumpens kapacitet. Från denna information kan vi ta fram det bästa vattenreningsalternativet för just dig. Du kan läsa mer och beställa din vattenanalys här.

Kanske har du ett tydligt problem med vattnet. Upplever du avvikande färg-, lukt eller smak? eller har upptäckt vita eller gröna avlagringar på sanitetskärl? Du kan läsa mer om vanliga problem och vilka vattenfilter som oftast tillämpas på vår sida för vattenproblem. Självklart är varje fall unikt, och en kombination av problem är inte ovanligt.  Därför rekommenderar vi alltid att vi hjälper dig med vattenfiltervalet utifrån ett vattenprovsresultat.

Känner du dig osäker på hur du ska gå vidare? Kontakta gärna våra vattenreningsrådgivare med dina frågor, så hjälper vi dig att ta det första steget mot ett rent och säkert dricksvatten!

Vattenfilter - Hur fungerar det?

Olika vattenfilter har olika typer av funktion. Vi har allt ifrån UV-filter som renar vattnet genom att det bestrålas med ultraviolett ljus (dödar bakterier) till avhärdningsfilter som använder salt för att ladda sin jonbytarmassa som i sin tur avlägsnar kalk i vattnet.

Jonbyte är en vanlig form av vattenrening som används i såväl avhärdningsfilter som humusfilter, nitratfilter och kombinationsfilter. Funktionen går ut på att de oönskade jonerna byter plats med natriumjoner och spolas ut från filtret. Jonbytarmassan måste laddas med salt för att utbytet ska kunna ske. Beroende på hur mycket vatten som ska renas krävs det ibland en extern salttank.  

För att vattenfiltret ska rena just ditt vatten på bästa vis görs filterinställningar efter värdena i din vattenanalys. Det är viktigt att ditt vattenfilter installeras korrekt. Vi har ett brett nätverk av installatörer, men du kan givetvis även anlita en vvs-montör på egen hand. Vi har dessutom vårt eget utbildningsprogram för installatörer. Detta för att du ska känna dig trygg med att ditt vattenfilter är korrekt installerat av en utbildad montör. 

Gemensamt för alla våra vattenfilter är att de är miljövänliga och driftsäkra. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg med ditt vatten.

Avhärdningsfilter

Avhärdningsfilter ger ett mjukare och behagligare vatten. Våra helautomatiskt kalkfilter har en pålitlig konstruktion för problemfri drift, låg saltförbrukning och en enkel justering av hårdheten.

Järnfilter

Våra järnfilter (avjärningsfilter) är helautomatiska vattenfilter som renar järn och mangan till en låg driftskostnad. Helt underhållsfria och kemikaliefria.

Avsyrningsfilter

Genom att installera ett avsyrningsfilter som höjer pH-balansen och neutraliserar aggressiv kolsyra får man ett säkert och bra dricksvatten som är skonsamt mot såväl rören som huden.

Humusfilter

Färgtalet i vattenanalysen kan tala för att ett humusfilter bör installeras. Ett humusfilter tar enkelt bort såväl lukten och bismaken som den synliga missfärgningen i vattnet.

Nitratfilter

Ett nitratfilter avlägsnar effektivt nitratet i vattnet oberoende av dess orsak. Våra filter finns dessutom i flera storlekar med olika kapaciteter beroende på, bland annat, hur omfattande problemen och vattenförbrukningen är.

UV-filter

UV-filter används för dricksvatten där man haft eller är orolig för bakterier, virus och mikroorganismer i dricksvattnet. UV-filter är ett naturligt och miljövänligt vattenreningsalternativ som inte använder några kemikalier.

Omvänd Osmos

Omvänd Osmos monteras under diskbänk för reduktion av samtliga lösta salter som exempelvis fluorid, natrium och klorid. På ett ekonomiskt och miljövänligt sätt reduceras mängden lösta salter i vatten med mer än 95%.