Home 9 Vanliga frågor 9 Vattenproblem 9 Varför blir mitt hår grönt när jag duschar?

Varför blir mitt hår grönt när jag duschar?

Publicerat torsdag 14 apr, 22

Om du upplever att ditt hår får en grönaktig nyans efter du duschat så beror det med största sannolikhet på att det finns kopparutfällning i ditt vatten. När koppar utsätts för syre så får det en grönaktig färg. Det är därför koppartak på äldre byggnader som kyror ofta har en grön beläggning.

Ett annat vanligt symptom på koppar i vattnet, förutom att håret blir grönt, är att huden känns irriterad efter man badat eller duschat. Det beror på att det varma vattnet öppnar hudens porer. Då kommer kopparpartiklarna in, och när porerna sluts så fastnar partiklarna och orsakar den irriterande känslan.

Den vanligaste anledningen till kopparutfällning i vattnet är att man har surt vatten kombinerat med kopparrör i ledningarna. Det sura (aggressiva) vattnet fräter på rören och frigör kopparpartiklar. Det är ett vanligt problem som åtgärdas enkelt med ett avsyrningsfilter.

En annan vanliga orsak till koppar i vattnet är om man har så kallat hårt vatten i samband med gamla kopparrör. Då fungerar det hårda vattnet nästan som ett sandpapper och sliter på rören vilket leder till att kopparpartiklar frigörs.

Läs mer: Varför luktar eller smakar mitt vatten konstigt?

Vill du ha hjälp?

Om du upplever vattenproblem rekommenderar vi alltid att göra en ordentlig vattenanalys. Du kan även beskriva ditt problem och lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig inom en arbetsdag.

Snabbknappar

Beställ en vattenanalys

Få personlig rådgivning

Gör vårt snabbtest

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att skicka iväg dina uppgifter godkänner du till Aqua Invents integritetspolicy.

Gör vårt snabbtest

Misstänker du förorening i vattnet? Svara på några enkla frågor och få personlig rådgivning.

Lämna dina uppgifter så kommer en specialist kontakta dig för en analys av dina svar.

Genom att skicka detta formulär godkänner du att din information hanteras i enlighet med  Aqua Invents integritetspolicy.

vattenanalys

Fler vattenproblem

Mangan i dricksvatten – är det farligt?

Mangan i dricksvatten – är det farligt?

Vad är Mangan? Mangan är ett grå-vitt metalliskt grundämne (Nr 25), som förekommer naturligt i berggrunden och sprids via grundvattnet. Det används ofta i legeringar med järn i till exempel rostfritt stål, ibland används manganföreningar även i glasyrer. Mangan är det...

Få kostnadsfri rådgivning

Vi är tillgängliga mellan 08:00-16:00 alla dagar. Du kan alltid chatta med oss, maila eller ringa.