Kontakta oss

Har du en fråga? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 040-41-3135.

Vi erbjuder 4 olika vattenprov, allt från kemisk basanalys till radonprov.
Vid beställning av flera så får du ett rabatterat pris.

Läs mer

BESTÄLL HÄR

Vattenanalys: Så går det till

Du som har egen brunn har också eget ansvar för vattenkvaliteten. Regelbundna vattenprover är en förutsättning för ett säkert och rent dricksvatten.

Första steget mot rent vatten är en vattenanalys. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret samt vilket eller vilka vattenprov du vill göra, så skickar vi en provflaska med information och ett frågeformulär inom några dagar. Provresultatet får du sedan hemskickat tillsammans med en kostnadsfri rekommendation på eventuella åtgärder för ditt vatten. Resultatet tar cirka 10 arbetsdagar från det att du skickat in din provflaska. Enkelt och smidigt!

Den kemisk-fysikaliska vattenanalysen kostar endast 610:- (inklusive moms), och faktureras tillsammans med vattenanalysresultatet. Rådgivning via telefon ingår givetvis också!

Vattenanalysens innehåll

Vår basvattenanalys innehåller så mycket som tjugosex olika parametrar och ger därmed en bra helhetsbild av innehållet i ditt vatten. Analysen genomförs på ett oberoende ackrediterat specialistlaboratorium, för att du ska känna dig trygg med att resultatet är tillförlitligt.

Alla utav myndigheternas kravställda parametrar är inkluderade tillsammans med några tillägg av andra vanligt förekommande vattenproblem. Du kan läsa mer om parametrarna under beställ vattenprov.

Kontrollera ditt dricksvatten!

Även om ditt vatten till synes inte innehåller något ohälsosamt kan en vattenanalys avslöja dolda farliga ämnen. Därför är det viktigt att man kontrollerar dricksvattnet med regelbundna mellanrum. Livsmedelsverket rekommenderar dig med egen brunn att kontrollera vattnet åtminstone vart tredje år. Har du kända problem med vattnet bör kontrollerna göras med tätare mellanrum.

Vi är helt beroende av ett färskt och rent dricksvatten till såväl dryck, matlagning som för att sköta vår hygien. Särskilt känsliga för otjänligt vatten är barn. Därför är det extra viktigt att genomföra en vattenanalys regelbundet när du har barn i hushållet. Så mycket som var femte enskild brunn har otjänligt dricksvatten (källa: SGU). Ett kontrollerat vatten är ett tryggt vatten!

Om ditt vatten innehåller olämpliga halter av något ämne presenterar vi en lösning. Vi har lång erfarenhet av vattenrening och kan efter vattenanalysens resultat, med hjälp av information om din brunn, vattenpump och vattenförbrukning, ta fram en offert på passande filter. Givetvis får du även svar på eventuella frågor kring ditt vatten. Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt val.