Vilket filter behöver du?

Gör vårt snabbtest för att få svar

Gör vattenprov

Ett vattenprov berättar allt du behöver veta för att du ska kunna köpa rätt vattenfilter.

Gå till våra vattenprov

Har du frågor?

Hitta svaren i vår kunskapsbank

Vattenfilter

Här hittar man samtliga av våra vattenreningsfilter som tillverkas på vårt egna produktionslager i Lomma sedan 1984. Vi ger alltid tre års garanti på våra produkter så länge installationen är korrekt utförd av en rörfirma.

Om man är osäker på vilket filter man ska välja för egen brunn så är det säkrast att kontakta oss via mejl, telefon eller chatt och tala med en av våra specialister. Det går även bra att mejla oss en befintlig vattenanalys för kostnadsfri analystolkning och offert.

Olika vattenreningsfilter har olika typer av funktion. Vi har allt ifrån UV-filter som renar vattnet genom att det bestrålas med ultraviolett ljus (dödar bakterier) till avhärdningsfilter som använder salt för att ladda sin jonbytarmassa som i sin tur avlägsnar kalk i vattnet.

Vanliga frågor

Hur väljer man rätt filter?

Efter man gjort en vattenanalys av ditt dricksvatten är det säkrast att tala med en av våra specialister inom vattenrening. Det är givetvis helt kostnadsfritt och då får man samtidigt en offert med prisförslag. Om du har en befintlig vattenanalys kan du mejla den direkt till oss för rådgivning.

Kan man installera vattenfiltret själv?

Det går hur bra som helst att installera vattenfilter för egen brunn, dock kräver vi att filtret installeras av en rörfirma för att vi ska kunna bevara alla garantier. Många av våra installatörer har genomgått utbildning hos oss på vårt kontor vilket säkerställer att installationen blir korrekt utförd.

Vad kostar ett vattenfilter?

Ett vattenreningsfilter kan kosta allt ifrån ett par hundralappar till tiotusentals kronor. Varje anläggning kräver en skräddarsydd lösning eftersom det inte finns några universella filter som kan trolla bort alla problem. För att få en offert med prisförslag och mer information kan man alltid kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Är vattenfilter miljövänliga?

Alla våra vattenreningsfilter är fria från rengöringsmedel vilket betyder att de i sig inte innehåller hälso- eller miljöskadliga ämnen. Vi försöker att alltid tänka så resurssnålt som möjligt för att inte belasta vår miljö, och söker ständigt efter nya filterlösningar och filtermedia som kan hjälpa oss i det arbetet.

Erbjuder ni delbetalning på vattenfilter?

Ja, vi kan erbjuda upp till 24 månaders räntefri delbetalning genom Wasa Kredit på alla våra vattenfilter. Om det inte räcker så har vi lågränte-alternativ upp till 60 månader. Om man vill få ett kostnadsförslag går det bra att kontakta oss och berätta mer om ditt vattenproblem, gärna med en befintlig vattenanalys.

Hur underhåller man sitt vattenfilter?

Detta varierar mellan olika vattenfilter och vanligtvis står det angivet i manualen som följer med vid beställningen. Om man inte kan hitta sin manual så kan man helt enkelt leta sig fram till produkten här på vår webbsida och enkelt ladda ner manualen digitalt. Om man fortfarande är osäker,kontakta oss för rådgivning.

Prata med oss

Om du vill få kontakt med oss är det vanligtvis snabbast att ringa! Då kan vi ge dig rätt hjälp snabbare.

Är du befintlig kund?

Om du redan har ett filter från oss och har frågor eller funderingar, så kan du enkelt öppna ett supportärende via webben.

Vi finns i chatten!

Vi är tillgängliga mellan 08:00-16:00 alla dagar. Du kan alltid chatta med oss, maila eller ringa.

Vill du ha en offert?

Om du är osäker på vilket filter som är lämpligt för dig kan du beskriva ditt problem och få en offert.

Offertförfrågan Produktsidor

Genom att skicka iväg dina uppgifter godkänner du till Aqua Invents integritetspolicy

vattenfilter för egen brunn

Tre års garanti

Vi vill att du ska känna dig trygg som kund hos oss. Därför erbjuder vi alltid tre års produkt- och reningsgaranti för samtliga av våra filter. Det betyder att vi tar ansvaret om resultatet inte blir som beräknat. 

Välj en av våra installatörer

Vi samarbetar med rörfirmor över hela landet. Om du vill försäkra dig om att filtret installeras korrekt så kan du titta på vår karta för att hitta den installatör som finns närmast dig.

Nyheter

Anpassningen till EU:s Nya dricksvattendirektiv från 2023

Anpassningen till EU:s Nya dricksvattendirektiv från 2023

I mars 2024 trädde EU:s nya dricksvattendirektiv i kraft, en viktig utveckling som markerar en övergång från tidigare regleringar till ett mer omfattande och riskbaserat angreppssätt för dricksvattensäkerhet. Det nya direktivet innebär stora förändringar för alla...

SVTs granskning uppmärksammar höga halter av PFAS i dricksvattnet

SVTs granskning uppmärksammar höga halter av PFAS i dricksvattnet

I en nyligen genomförd granskning av Sveriges Television har det visat sig att vissa områden i Sverige har dricksvatten som innehåller farligt höga halter av PFAS – en grupp syntetiska kemikalier kända för potentiella hälsorisker och sin långlivade natur. Denna...

Kampanj: Kostnadsfritt vattenprov för husbesiktning!

Kampanj: Kostnadsfritt vattenprov för husbesiktning!

Hösten närmar sig och med den kommer en känsla av förnyelse och förändring. Vad passar då bättre än att säkerställa det viktigaste elementet i ditt hem – ditt dricksvatten? Vi på Aqua Invent är stolta över att presentera vår spännande kampanj: Ett kostnadsfritt...

Fria från rengöringsmedel

Våra vattenfilter är helt fria från rengöringsmedel som klorin eller kaliumpermanganat. Detta betyder att det renade dricksvattnet är säkrare för människor att dricka och mindre miljöskadligt att spola ut i avloppet. 

Vattenrening för industri

Vi har stor erfarenhet av att tillverka större anläggningar för industrier över hela världen. Om man har en större vattenförbrukning och behöver hjälp med vattenrening går det bra att kontakta oss för mer information.