Avhärdningsfilter – MK

Effektivt avhärdningsfilter som kan monteras i begränsade utrymmen. Helautomatisk och mycket enkel att montera. Inuti behållaren sitter ventil, filtertank och saltbehållare för enkel och smidig drift.

Läs mer information

Ställ en fråga om denna produkt

Information

Sänker effektivt hårdheten i ditt vatten och kan monteras i begränsade utrymmen. Helautomatisk och mycket enkel att montera. Inuti behållaren sitter ventil, filtertank och saltbehållare för enkel och smidig drift.

Vattenfiltret och saltbehållaren är smidigt integrerade i behållaren. Filtret är helautomatiskt och levereras förinställt. Även hårdhetstest medföljer.

Funktion

MK är ett filter av kabinettyp, dvs saltbehållaren är integrerad i filtret för kompakta yttermått. Filtret är helautomatiskt med 7-stegs- volymstyrd filterventil där regenereringen bestäms av vattenförbrukningen. Filtermedia är stark katjonbytare som avlägsnar hårdhetsbildare (kalcium- och magnesiumjoner) ur vattnet och gör det mjukt. På filtrets ventil kan hårdheten enkelt ställas in på önskad nivå.

En hög halt lösta kalcium- och magnesiumsalter i vattnet är det som ger en hög vattenhårdhet. Det är dessa
ämnen som ett avhärdningsfilter avlägsnar genom ett så kallat jonbyte. Alla våra avhärdningsfilter är utrustade med justeringsskruv. Justeringsskruv gör att du själv kan reglera vattenhårdheten till önskad nivå.

Vi hjälper dig välja rätt.

Gör vårt snabbtest för att få svar

Beställ vattenprov

Ett vattenprov berättar allt du behöver veta för att du ska kunna köpa rätt vattenfilter.

Gå till våra vattenprov

Beställ offert / Ställ en fråga

Här kan du be om ytterligare information och prisförslag om just detta filter. Om du redan har tagit ett vattenprov får du gärna bifoga ditt analysresultat! 

Offertförfrågan Produktsidor

Genom att skicka iväg dina uppgifter godkänner du till Aqua Invents integritetspolicy