Kombinationsfilter – ADF

Ett kombinationsfilter som renar vattnet från aggressiv kolsyra, höjer pH-värdet, filtrerar partiklar och även mindre halter av järn och mangan. En mycket smidig och kostnadseffektiv lösning för dig som upplever ett eller flera av dessa föroreningar. Det verksamma ämnet i filtret är magno-dol.

Läs mer information

Ställ en fråga om denna produkt

Information

Detta är huvudsakligen ett avsyrningsfilter som effektivt neutraliserar aggressiv kolsyra i vattnet. Men den filtrerar även lägre halter av järn och mangan, samt mindre partiklar ur vattnet. Till skillnad från vår A-serie så har ADF även helautomatisk backspolning.

Funktion

ADF-filtret är ett helautomatiskt nedströms kombinationsvattenfilter som med tidsstyrd automatik neutraliserar vattnet från aggressiv kolsyra, höjer pH-värdet, renar vattnet från partiklar samt lägre halter av järn och mangan. ADF-filtret monteras efter tryckkärl. pH-värde och kolsyra påverkas genom att filtret löser ut kalciumkarbonat och magnesiumoxid. Det verksamma filtermediat är Magnodol (halvbränd dolomit) . Vattenfiltret skall efterfyllas med Magnodol cirka tre gånger per år. Påfyllningsöppning för enkel efterfyllning är standard.

Viktig information

  • ADF-filtret ska monteras efter tryckkärl.

Vi hjälper dig välja rätt.

Gör vårt snabbtest för att få svar

Beställ vattenprov

Ett vattenprov berättar allt du behöver veta för att du ska kunna köpa rätt vattenfilter.

Gå till våra vattenprov

Beställ offert / Ställ en fråga

Här kan du be om ytterligare information och prisförslag om just detta filter. Om du redan har tagit ett vattenprov får du gärna bifoga ditt analysresultat! 

Offertförfrågan Produktsidor

Genom att skicka iväg dina uppgifter godkänner du till Aqua Invents integritetspolicy